Hoogeveen niet langs DEM in titelstrijd, alle hoop gevestigd op Achilles 1894

VOETBAL - Hoogeveen heeft vanmiddag niet weten te winnen van koploper DEM. De ploeg van trainer Nico Haak speelde slordig. Doelman Nick Borgman hield zijn ploeg op de been. Mede door een gestopte penalty werd hij de man van de wedstrijd.
Met de remise schiet Hoogeveen niks op. De ploeg blijft tweede, met één punt achterstand op DEM. SDO, dat vanmiddag met 5-1 won bij Hollandia heeft, net als Hoogeveen, één punt achterstand op DEM. Volgende week is de laatste speelronde. Hoogeveen gaat op bezoek bij Alcides, SDO ontvangt Be Quick 1887 en DEM neemt het in eigen huis op tegen Achilles 1894.
De wedstrijd begon met vuurwerk buiten de lijnen, maar met weinig vuurwerk daarbinnen. Hoogeveen sprong slordig met het balbezit om en gaf DEM de mogelijkheid om kansen te creëren. Al na zes minuten kregen de bezoekers uit Beverwijk een penalty. Shakki Mohamed hield zijn tegenstander vast, die vervolgens naar het kunstgras dook.

Penalty

De penalty werd goed ingeschoten door DEM-aanvoerder Twan Verswijveren, maar Borgman bracht redding voor zijn ploeg. In de rest van de eerste helft wist Hoogeveen weinig gevaar te stichten voor het Beverwijkse doel, terwijl de gasten de gekregen kansen niet langs Borgman wisten te krijgen.
Gelijk na rust kreeg DEM een wereldkans op de 0-1, toen Anthony Van Dongen ineens helemaal vrij voor het Hogeveense doel stond. Het lukte de aanvaller echter niet om te scoren, Nick Borgman lag weer in de weg.
Hoogeveen creëerde in de tweede helft wel wat kansen. De grootste kans kreeg Levon van Dijk vlak voor tijd. De verdediger kopte de bal van vier meter over het doel van DEM, waardoor de gasten als koploper de laatste competitieronde ingaan.