Emmen in wachtkamer na gelijkspel in derby

VOETBAL - De amateurs van Emmen hebben het kampioenschap in de 1e klasse F nog altijd in eigen hand, ondanks dat door een 2-2 gelijkspel tegen SVBO punten werden gemorst. De rood-witten staan nog altijd één punt los van Sneek Wit-Zwart.
Op eigen veld mocht SVBO de wrange smaak van de nederlaag van vorige week proberen weg te poetsen tegen koploper en buurman Emmen. Waar het vijf minuten voor tijd op een 2-0 zege leek af te steven voor de thuisploeg, maakten de gasten er op het einde nog 2-2 van.
Bekijk nu online: De uitzending van Onze Club

Voorspelling

Emmen begon het uitduel als koploper met 3 punten voorsprong op SWZ Sneek. Dat het vanmiddag een lastige middag zou worden had trainer Hendrik Oosting wel voorspeld maar dat zijn ploeg binnen het kwartier op een 2-0 achterstand zou staan had niemand voorspeld.
Twan Waidijk wist gestuntel in de Emmer defensie al binnen drie minuten af te straffen. Wie dacht dat de mannen van Oosting wel wakker zouden schrikken kwam bedrogen uit.
Amper 10 minuten later maakte René Wolbers er met een droge schuiver 2-0 van. Dit bleek wel de wake-up call voor de gasten die vlak voor rust een aantal kansjes niet benut zagen. De grootste kwam van Rogier Luiken die een diepe bal meteen verlengde. SVBO doelman Ebeltjes zag tot zijn geluk de bal op de lat stuiten waardoor het bij rust 2-0 bleef.

Sander de Grote

Na rust bleef het alles-of-niets offensief uit en leek SVBO zelfs uit te lopen naar 3-0. Vijf minuten voor tijd maakte Sander de Grote alsnog de aansluitingstreffer. Waar de pijp bij de thuisploeg leeg leek, gingen de rood-witten op jacht naar de gelijkmaker. Dat uitgerekend De Grote deze maakte mag geen toeval heten. Het was zijn twaalfde treffer van dit seizoen.
Door het gelijkspel heeft Emmen de titelkansen nog steeds in eigen hand. De ploeg begint met 1 punt voorsprong op SWZ Sneek, dat vandaag met 6-1 won van Nieuw-Buinen, aan de laatste wedstrijd. Ook Emmen speelt dan tegen hekkensluiter Nieuw-Buinen. SVBO blijft na vandaag op de vijfde plaats staan in de ranglijst.