TT-voorzitter Arjan Bos: 'Wat hebben we dit gemist met z'n allen'

ANP-414821995
TT Circuit-voorzitter Arjan Bos is tevreden © ANP / Marcel J. de Jong
TT Circuit-voorzitter Arjan Bos is blij met de 91e TT die vandaag verreden werd. "Wat hebben we dit toch gemist met z'n allen", reageert hij.
Ook over de bezoekersaantallen is hij te spreken. "Ik ben blij dat we het niveau van 2018 en 2019 weer hebben gehaald, want dat waren topjaren. En als je na twee covid-jaren weer soortgelijke aantallen haalt, mag je alleen maar heel tevreden zijn." Overigens was de racedag met zo'n 104.000 bezoekers niet helemaal uitverkocht. "Maar we zaten er tegenaan."

Groei mogelijk op vrijdag en zaterdag

Vrijdag kwamen er ruim 23.000 mensen naar de vrije training, een dag later bij de kwalificaties waren dat er zo'n 30.000. Wat Bos betreft, kan daar nog vooruitgang worden geboekt. "Daar willen we aan werken, want daar kunnen we nog groeien."
De TT-voorzitter heeft daar ook wel zo z'n ideeën over. "Bijvoorbeeld met entertainment", legt hij uit. "Dorna (de MotoGP-rechtenhouder, red.) wil daar ook medewerking bij verlenen. Ook willen we coureurs meer inzetten, zodat ze dichter bij het publiek komen te staan." Verder denkt Bos aan muziek bij het circuit.

Trots op Bendsneyder

Bos genoot vandaag van de races. Met name van de prestatie van Bo Bendsneyder, die als vijfde finishte in de Moto2. "Vooraf hoopte ik al op de top vijf. Ik ben echt heel blij voor hem en ben ook trots op hem."

WK Superbike langer in Assen

Bos en directeur Peter Oosterbaan meldden verder dat het circuit het contract met het WK Superbike met drie jaar heeft verlengd tot en met 2025. Het evenement komt na de TT op de tweede plaats qua bezoekers. "Het contract met rechtenhouder Dorna over de TT loopt nog tot 2026. Ik verwacht dat we over twee jaar over verlenging gaan praten", zei Bos.
Plannen om de Formule 1 naar Assen te halen zijn in de ijskast gezet, zei Bos. "Er zijn zoveel aanvragen van over de hele wereld voor een Formule 1-race, twee races in Nederland zal niet zo gauw gebeuren denk ik."
TT-voorzitter Arjan Bos: 'Wat hebben we dit gemist met z'n allen'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.