Laatste campinggasten TT vertrekken naar huis: 'Maar eerst koffie'

tt camping jan en bertha
De laatste gasten vertrekken vandaag © RTV Drenthe/Ineke Kemper
Langzaam maar zeker keert de rust terug op de TT-campings in en rond Assen. De meeste mensen zijn gisteravond al vertrokken. Een klein deel vertrekt vandaag. Al stellen sommigen hun reis uit tot na de lunch.
"Eerst maar koffie", zucht een jongen uit Musselkanaal. De afgelopen dagen heeft hij zoveel bier gedronken dat hij nog niet mag rijden. Voor de zekerheid blijven ze daarom nog een aantal uurtjes op de camping van Jan en Bertha. "We hebben het weer prachtig gehad", zegt hij terwijl hij een slok van zijn koffie neemt.

Gemoedelijk en rustig weekend

Ook campingbaas Jan heeft een mooi weekend achter de rug met zo'n 900 campinggasten. "Het was heel gemoedelijk en een stuk rustiger dan andere jaren, maar wel erg gezellig", vertelt hij tussen het opruimen door. "En bijna geen rommel." Het valt inderdaad op dat het schoon en netjes is op het campingterrein. "We gingen drie keer per dag rond om afval op te halen en de mensen kwam al uit zichzelf hun afvalzakken brengen. Dan blijft het ook netjes."
Een stukje verderop in de straat bij campings De Vledder, Vledder Noord en Vledder Regio hebben ze ook een mooi weekend achter de rug. Daar zijn de meeste gasten gisteren al vertrokken. Een vriendengroep uit Limburg is er nog. "We ruimen vandaag de laatste dingen op en dan rijden we weer naar huis. Het was weer een fantastisch weekend."
Laatste TT-gasten verlaten de campings

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl