'Bedoeling was om langzaam te rijden, maar ME houdt ons tegen'

tractor
Boeren blokkeren de A28 bij Spier © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
En toen stonden er ineens tussen de zestig en zeventig tractors op de snelweg A28. In de richting van Hoogeveen naar Assen. Precies bij het Dwingelderveld. Helemaal stil.
"Eigenlijk was het de bedoeling om langzaam te rijden. Maar de ME houdt ons tegen", vertelt boer Sanne. Zij heeft iets verderop haar boerderij. Ze vertelt dat het de bedoeling was om een langzame ronde op de snelweg te rijden.
De reden moge wel bekend zijn. De boeren zijn het niet eens met de stikstofplannen van het kabinet. "We staan hier echt naast een Natura 2000-gebied. De snelweg loopt er doorheen. Dat mag wel. Attero zit er ook. Die mag ook gewoon doorbouwen, maar de boeren moeten opdonderen."
Of de actie gaat helpen in het voordeel van de boeren, weet Sanne niet. "We weten het zelf ook niet, maar niks doen helpt sowieso niet. We moeten iets doen, en met z'n allen blijven strijden. Want als we niks doen, dan rammen ze alle wetten en regels erdoor. En dan heb je, in no time, een Nederland zonder boeren."
De politie laat weten boetes uit te delen aan de boeren.
Bekijk hieronder het hele interview met boer Sanne:
Boeren blokkeren de A28 bij Dwingelderveld

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl