A37 weer vrij na blokkade boeren bij Zwartemeer

Boeren hebben vanavond met trekkers de A37 bij Zwartemeer geblokkeerd met trekkers. Demonstranten stapten uit de trekkers en stonden op de weg of middenberm. Na ruim een uur was de weg weer vrij.
Eerder vandaag protesteerden boeren op de A28 tegen de stikstofplannen van het kabinet. Bij Pesse reden zo'n zestig tot zeventig boeren de snelweg op, richting Assen. Daarbij omzeilden ze volgens de politie op gevaarlijke wijze agenten die de oprit wilden blokkeren. Uiteindelijk verlieten ze alsnog de snelweg, maar wel met een boete op zak, zo liet de politie weten.
Later in de middag verzamelde een groep boeren zich voor afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster, een van de stikstofuitstoters in Drenthe. Na een tijdje verlieten de boeren ook deze locatie, om nu de actiedag dus voort te zetten op de A37 bij de Duitse grens. Ook de grensovergang van de N366 bij Ter Apel werd afgesloten door boeren.
Ministers lieten eerder vandaag weten zich te distantiëren van de acties. Boeren mogen hun zorgen uiten en protesteren, maar dat moeten ze wel binnen de grenzen van de wet doen, benadrukken de ministers Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof), Henk Staghouwer (Landbouw) en Dilan Yesilgöz (Justitie en Veiligheid). De acties van vandaag vinden zij "niet gepast. Hou je alsjeblieft binnen de kaders van de wet", roepen zij de protesterende boeren op.
Boeren blokkeren de A37 bij Zwartemeer

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.