Leon Moorman verlaat Scrum en gaat voor solocarrière

Leon Moorman verlaat Scrum (foto :RTV Drenthe)
Leon Moorman verlaat Scrum (foto :RTV Drenthe)
Zanger Leon Moorman en de band Scrum gaan uit elkaar. Dat laat de band op Facebook weten.
Leon Moorman gaat zich richten op zijn solocarrière. Volgens de band zijn daardoor uiteenlopende agenda's ontstaan die in de toekomst tot conflicten kunnen leiden. Het besluit is in wederzijds overleg genomen. Moorman: "Het liefst was ik allebei blijven doen, maar daar je bent in de band een van de zes, en iedereen moet het eens zijn. Als dat niet zo is moet je kiezen."
Moorman timmert de laatste tijd met succes aan de weg met liedjes in het Drents. "Afgelopen jaar is er zo veel gebeurd met het succes van Naor Huus. Het nummer wordt veel landelijk en zelfs in België gedraaid sinds het op Spotify staat. Dat is een verrassing en nu wil ik dat pad serieuzer bewandelen", legt de zanger uit. "Ik heb in vier jaar veel geleerd bij Scrum, nu komt de volgende stap."
Singer-songwriter Leon Moorman
De plaats van Moorman wordt ingenomen door een oude bekende, Robin Slutter alias Skottie. Hij was eerder elf jaar lang de voorman van Scrum en nam in 2015 afscheid. "Dat is de best mogelijke oplossing. Er komen veel reacties binnen dat mensen ook blij zijn dat Skottie terugkeert", zegt Moorman, die de theatertour afmaakt. "Nog twee optredens en een fandag, hopelijk kunnen we het mooi afsluiten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.