75e editie van Asser Avond4Daagse: 'Mooi wandelweer vandaag'

Om zes uur vandaag ging de eerste dag van de Asser Avond4Daagse weer van start. Een bijzondere editie, want dit jaar bestaat de vierdaagse 75 jaar. Organisator Marc Mobach is enthousiast, want het is volgens hem mooi wandelweer.
"We hadden vandaag een muziekkorps ter ondersteuning op het terrein, die de deelnemers verwelkomden als ze het veld opkwamen", vertelt Mobach. Ook bij de start speelde het korps een nummer.

Niet alleen de muziekkorps vandaag was een extraatje, de organisatie heeft nog meer in petto. "Deze week deelt een aantal supermarkten water en fruit uit aan de kinderen."

Ruimtevaart
Naast de extra's is er natuurlijk ook de intocht op de laatste dag van de Avond4Daagse. Vorig jaar ging die niet door vanwege zware onweersbuien. "We hebben het thema van vorig jaar daarom naar dit jaar doorgeschoven. Het thema is ruimtevaart," legt de organisator uit.

"Aanstaande vrijdag bij de intocht proberen de scholen hun mooiste tenu's aan te trekken. Sommigen maken hele mooie kunstwerken daarvan. Dan lopen ze daarmee de intocht dwars door Assen." Een jury zal bepalen wie van de scholen zich het mooist heeft uitgedost.

De route van de intocht dit jaar loopt vanaf Stadsbroek dwars door het centrum en daarna terug naar Stadsbroek. Volgens Mobach lopen er zo'n 5.200 deelnemers met de Avond4Daagse mee.
Meer over dit onderwerp:
Avond4Daagse jubileum Assen gemeente Assen Mobach
Deel dit artikel: