Opnieuw boerenprotest op A37, trekkers richting Zwartemeer

Op de A37 is voor de tweede keer vanavond een boerenprotestactie gehouden. Trekkers reden bij Nieuw-Amsterdam de snelweg op, en zetten koers richting Zwartemeer. Ook blokkeerden sympathisanten van de actie enige tijd de snelweg.
Demonstranten hadden zich opnieuw verzameld op een parkeerplaats bij de A37, waar ook ME-eenheden aanwezig waren. Op foto's is te zien dat agenten de oprit blokkeerden. Het is onduidelijk hoe trekkers de snelweg op zijn gekomen. Mogelijk is dat gebeurd via een van de buitenwegen.
Eerder vanavond werd de A37 bij knooppunt Holsloot volledig vastgezet door actievoerders. De politie deelde meerdere boetes uit, onder meer voor keren op de snelweg. Meerdere ME-busjes kwamen naar het verkeersknooppunt, waarna agenten het gesprek aangingen met de demonstranten. "Het was niet nodig om in te grijpen en te forceren", meldde een politiewoordvoerder. Het is niet duidelijk op welke wijze de politie nu gaat handhaven.
Gisteren demonstreerden boeren ook op meerdere plekken in en rondom Drenthe tegen de stikstofplannen van het kabinet. Zo was knooppunt Lankhorst urenlang geblokkeerd, en reden boeren gisteravond vanaf de A28 bij Beilen naar Hoogeveen. Later op de avond reed nog een groep trekkers op de A37.
Foto's van de demonstratie eerder vanavond bij knooppunt Holsloot:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl