Hoogevener niet vervolgd voor poging tot doodslag bij boerenprotest

Boeren Holsloot
De A37 bij Holsloot werd gisteren geblokkeerd © Persbureau Meter
De 23-jarige man uit Hoogeveen, die gisteravond bij het knooppunt Holsloot werd opgepakt op verdenking van poging tot doodslag, wordt daar vooralsnog niet voor vervolgd. Dat laat het Openbaar Ministerie (OM) weten.
Wel verdenkt het OM hem van bedreiging en het veroorzaken van gevaar op de weg. De man werd gisteren door de politie gearresteerd, omdat hij met zijn trekker op de politie zou zijn ingereden. De politie sprak van poging tot doodslag. Maar volgens het OM kan justitie op basis van de stukken voorlopig niet vaststellen dat het inderdaad om een poging tot doodslag gaat.
De Hoogevener is vrijgelaten, maar blijft wel verdachte. Het onderzoek naar de mogelijke bedreiging en gevaarlijk rijgedrag gaat verder.

Man uit Emmen ook opgepakt

Behalve de 23-jarige man uit Hoogeveen werd ook een 49-jarige man uit Emmen opgepakt. Hij werd aangehouden omdat hij een politiebevel negeerde en omdat hij onder invloed reed.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl