Moi, chauffeur! Aflevering 2: 'Je bent als taxichauffeur soms ook een beetje sociaal werker'

Peter de vrolijke taxichauffeur van taxi Dorenbos.
Peter de vrolijke taxichauffeur van taxi Dorenbos. © RTV Drenthe
Peter Erenstein (64) uit Assen rijdt al heel wat jaren voor taxi Dorenbos in Assen. Hij vervoert vaak oudere mensen naar het ziekenhuis, of naar de dagbesteding, en dat is regelmatig een dolle boel. Want met Erenstein kun je een goed gesprek voeren, of gewoon lekker slap ouwehoeren, weten ook de klanten.
Wat zij zo leuk vinden aan de altijd behulpzame en opgewekte taxi-chauffeur? "De omgang, het praten met elkaar. Je lacht wat, en ja, dat doet gewoon goed", zegt er een.
Verslaggever Lidian Boelens reed een ochtend mee met Peter in Assen:
Peter Erenstein is als taxichauffeur ook beetje sociaal werker
Erenstein vindt niet zozeer het rijden in de taxibus mooi, maar vooral de verscheidenheid aan mensen die hij mag vervoeren. "Je deelt lief en leed", vertelt hij. "En je helpt mensen die eenzaam zijn. Die breng je even naar de stad, om even een boodschapje te doen, om even wat mensen te zien."
Naast taxichauffeur heeft Erenstein het gevoel dat hij tijdens zijn werk ook in een andere rol kruipt: "Je hebt er ook gewoon een beetje een sociale functie erbij. Je bent soms ook een beetje sociaal werker."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.