FestiValderAa viert jubileum met extra dag en vol programma

FestValderAa
FestiValderAa viert jubileumeditie © RTV Drenthe
FestiValderAa viert dit weekend een jubileum. Vorig jaar hield de organisatie zich in vanwege corona en werd editie 9.5 gevierd. Dit jaar wordt de tiende verjaardag van het festival in stijl gevierd.
Het is al het hele weekend gezellig druk in Schipborg. FestiValderAa, een cultureel evenement met 'oog voor natuur' zoals de organisatie het zelf noemt, begon afgelopen donderdagavond al. Daarmee duurt het festival dit jaar dus vier dagen, in plaats van drie. "Dat is al een cadeautje op zich", meent Vanja van Guldener.

De Noorderlingen

Van Guldener is de nieuwe artistiek leider van het festival. Ze volgt Henk Jongebloed op. Jongebloed, oprichter van het festival, doet een stapje terug maar blijft betrokken. "Helemaal loslaten is moeilijk", zegt hij.
Vooral wanneer het even niet loopt als gepland. Zoals afgelopen vrijdagavond, toen een voorstelling van theatergezelschap De Noorderlingen door Staatsbosbeheer werd verboden. "Dat trek je je dan toch aan."
De organisatie heeft een oplossing voor het theatergezelschap gevonden. Zij spelen vanavond en morgen alsnog op een andere locatie op het festivalterrein.

Spannend

Voorafgaand aan het festival heeft de organisatie ook al het nodige werk moeten verzetten. Niet alleen met planning en organisatie, ook juridisch moesten de organisatoren aan de bak. Omwonenden hadden namelijk gevraagd de natuurvergunning die het festival al jaren krijgt, in te laten trekken.
Caecilia van Sticht - zakelijk leider van FestiValderAa - had vertrouwen in een goede afloop voor het evenement. "Maar ergens is het toch spannend. Uiteindelijk ben je blij dat je gelijk krijgt."

Jong tot oud

Van Sticht kan dan ook met een brede glimlach op het festivalterrein rondlopen. Uitstekend weer, veel bezoekers en een gevarieerd gezelschap. "Van jong tot oud", zegt Van Guldener. "Dat maakt dit festival zo bijzonder."
FestiValderAa viert jubileum

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.