Tynaarlo volgt Meppel en Hoogeveen met tiny forest

In Meppel is al een minibos geplant (Rechten: RTV Drenthe)
In Meppel is al een minibos geplant (Rechten: RTV Drenthe)
De gemeenten Meppel en Hoogeveen hebben al een tiny forest, nu volgt ook Tynaarlo. Dit najaar wordt daar het eerste minibos geplant.
Het bos ter grootte van een tennisbaan is een prettige plek voor dieren en mensen en zorgt bovendien voor verkoeling, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Lees meer: Kinderen steken handen uit de mouwen bij aanleg minibos in Meppel

Gemeenten konden zich sinds maart aanmelden om samen met IVN Natuureducatie, scholen en buurtbewoners, drie zogeheten tiny forests, in hun gemeente aan te leggen. Uit de 37 aanmeldingen zijn 15 gemeenten geselecteerd.
Wethouder Henk Lammers van Tynaarlo is blij met de aanleg van het bos in de gemeente. “Op deze manier maken we onze mooie groene gemeente nóg een stukje groener. We brengen natuur, duurzaamheid en educatie zo op een originele manier bij elkaar.

Hoogeveen geselecteerd

In Hoogeveen ligt al een tiny forest bij recreatiegebied Nijstad. Die werd geplant op particulier initiatief van de ontwikkelaar van het gebied. Bij de 37 gemeenten die nu door IVN zijn geselecteerd zit ook Hoogeveen, waar dus een tweede minibos komt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.