Provincie wil door met Vitale Vakantieparken: 'Programma is nu op stoom'

De parken Primo en Secundo zouden volgens de bewoners een dubbelbestemming moeten krijgen
De provincie wil 'toekomstbestendige' vakantieparken © RTV Drenthe
Het Drentse provinciebestuur wil het programma Vitale Vakantieparken verlengen tot eind 2024. Deze tijd is er onder meer om de slagkracht verder te vergroten.
Sinds 2018 is het Programma Vitale Vakantieparken actief. Daarin staat onder andere dat Drenthe in 2023 vijftig parken wil hebben die excelleren en vijftig parken een transformatieproces in willen laten gaan. Dat komt er plat gezegd op neer dat die parken dan een volledige make-over moeten ondergaan of niet langer als vakantiepark te boek staan.
Eind vorig jaar bleek dat het programma nog niet op het gewenste niveau is. Vooral de capaciteit bij gemeenten speelt het programma parten. In het tussentijdse rapport werd gesteld dat twintig parken 'excelleren', maar 32 nog in een overgang zitten. Daarmee lag Drenthe achter op de eigen ambitie. "Er moet meer gas worden gegeven", stond in de evaluatie van ZKA Leisure Strategy.
Volgens de provincie is het programma nu goed op stoom. "Nu stopzetten van het programma betekent dat deze investering in samenwerking teniet wordt gedaan, terwijl de 'oogstperiode' nu pas echt aanbreekt."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl