Beilen wil Burger King en bowlingbaan

De Poort van Beilen, naast Afslag 30 van de A28, wil uitbreiden. Naast het opvullen van het leegstaande pand van de voormalige discotheek, heeft de eigenaar plannen in de vorm van nieuwbouw voor een Burger King en komt het Bartje beeld er te staan.
De Poort van Beilen is een groot terrein, met veel parkeerplaatsen waar nu wereldrestaurant Eetpark, Win Casino Beilen en fastfoodrestaurant Big Snack zijn gevestigd. Naast deze voorzieningen wil het bedrijf Entergaming er straks ook een Burger King plaatsen. 

“Er zijn landelijk nog niet zo veel Burger King restaurants. De fastfoodketen heeft sinds kort een nieuwe eigenaar en die wil uitbreiden. Pal langs de A28 is natuurlijk een toplocatie”, vertelt Gertjan van Boxel van Entergaming. 


Afslag 30 
Ook zijn er inmiddels plannen voor het pand van voormalige discotheek Afslag 30. Het pand staat al bijna een jaar leeg en het bedrijf is druk op zoek geweest naar geschikte invulling. “Er liggen nu plannen voor een bowlingbaan”, vertelt Van Boxel. 

Beide plannen wachten nu op een vergunning. De gemeente Midden-Drenthe is ondertussen zelf ook druk bezig met plannen voor het opknappen van het terrein langs de A28 bij Beilen. Zo komt voor het Jumbo Distributiecentrum een nieuwe rotonde en komt naast een beeld van Bartje ook een beeld van ‘Boertje’, een kunstwerk van voormalige supermarktketen De Boer die de Historische Vereniging heeft opgeknapt. 

In het najaar starten de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde. De gemeente Midden-Drenthe verwacht dat de rotonde en de entree van Beilen, dat ook in het plan is meegenomen, rond de jaarwisseling 2019/2020 klaar is.