Rick Hilberts wint tiende editie Drèents Liedtiesfestival

Rick Hilberts
Rick Hilberts wint Drèents Liedtiesfestival © Abbot Studio / Bart de Nes
Rick Hilberts uit Nieuw-Weerdinge heeft vanavond de tiende editie van het Drèents Liedtiesfestival gewonnen. Toen alle publieksstemmen en het oordeel van de vakjury in het ATLAS Theater in Emmen waren opgeteld, kwam Hilberts met het lied Vallende Sterren als beste naar naar voren. Beau Veldkamp eindigde als tweede en Gercoh & de Schavuit'n pakten het brons.
De jury noemde het nummer "vernieuwend en onaards mooi, een simpel nummer dat niet meer nodig heeft dan een goede zanger en een mooie tekst."

2000 euro

Rick Hilberts wint een geldbedrag van 2000 euro, om te besteden aan het opnemen en uitbrengen van het winnende lied. Hij kreeg de prijs uitgereikt van de winnaar van vorig jaar Jolien Wonink-Dijkstra.
Ook wordt hij, als vertegenwoordiger van het Nedersaksisch, afgevaardigd naar het Europees Songfestival voor Minderheidstalen.
In totaal maakten tien artiesten kans op de titel: Rick Hilberts, Maurice Mulderij, Jaap Lamfers, Gers, Emile Boer, Harold Habing (+ band), Beau Veldkamp, Marianne Veenstra, Brúúnsma en Gercoh & de Schavuit'n.
Rick Hilberts speelt het winnende nummer Vallende Sterren:
Rick Hilberts wint tiende editie Drèents Liedtiesfestival

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl