Wat vind jij: Het is een zwaktebod van het kabinet om weer een bemiddelaar in te schakelen

Johan Remkes
Johan Remkes moet bemiddelen tussen boeren en kabinet © ANP/REMKO DE WAAL
Boeren en sympathisanten zijn vandaag op pad om actie te voeren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Het kabinet wil om tafel met de actievoerders en heeft daarvoor een bemiddelaar aangesteld. Johan Remkes moet het gesprek op gang brengen.
Vanaf 13 juli gaat Remkes (VVD) aan de slag met voorbereidingen. Het idee is dat de gesprekken in de tweede helft van augustus beginnen, schrijft landbouwminister Henk Staghouwer in een brief aan de Kamer. Staghouwer en stikstofminister Christianne van der Wal hebben Remkes gevraagd onafhankelijk de gesprekken te leiden tussen "het kabinet, medeoverheden, de agrarische sector en andere belanghebbende organisaties".
De VVD'er heeft veel ervaring als bestuurder en er wordt vaak een beroep op hem gedaan als crisismanager, bijvoorbeeld na politieke problemen in Limburg en Den Haag. Hem werd vorig jaar ook gevraagd de ellenlange formatie uit het slop te trekken.
In Den Haag is het instellen van een bemiddelaar dus inmiddels een beproeft recept. Eerder werden er ook al bemiddelaars ingezet om te zorgen dat alle onbeveiligde overwegen afgesloten of beveiligd worden en om met Zeeland te overleggen over compensatie nadat de marinierskazerne uiteindelijk toch niet van Doorn naar Vlissingen verhuisde.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl