Rijen trekkers en blokkades; zo begonnen de boerenprotesten vandaag

Blokkade distributiecentrum Jumbo, Beilen, stikstof, boeren, protest
Blokkade distributiecentrum Jumbo in Beilen © RTV Drenthe
Acties tegen het stikstofbeleid van het kabinet waren aangekondigd, vanmorgen werd duidelijk wat de acties in Drenthe inhouden. De eerste groepjes boeren en sympathisanten verzamelden zich vannacht, om vanochtend vroeg de distributiecentra van supermarkten in Beilen en Gieten te blokkeren.
Met de inmiddels bekende spreuken en vlagvertoon vertrokken tientallen trekkers terwijl het nog donker was, onder andere vanuit Spier en Oosteinde. De boeren kunnen zich niet vinden in het stikstofbeleid van het kabinet. En dat laten ze vandaag opnieuw weten.
Colonnes trekkers vertrokken vanochtend vanuit Spier en Oosteinde:
Trekkers op weg naar distributiecentra
In Gieten is het distributiecentrum van de Coop het mikpunt van de demonstraties. Aan de voor en achterzijde van het terrein zijn trekkers voor de poorten neergezet, vrachtwagens kunnen het terrein niet op of af.
Bekijk de beelden uit Gieten
Boeren blokkeren het Coop-distributiecentrum in Gieten
In Beilen werd met groot materieel het distributiecentrum van Jumbo geblokkeerd. Betonblokken werden voor het hek neergelegd, vrachtwagens kunnen ook hier het terrein niet oprijden of verlaten.
Bekijk hier beelden uit Beilen:
Blokkades bij Jumbo in Beilen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl