Drentse militairen bestraft voor drughandel- en bezit

Vrachtwagens opgesteld op het militaire terrein in Havelte
Vrachtwagens opgesteld op het militaire terrein in Havelte © RTV Drenthe / Josien Feitsma
Negen militairen uit onder meer Exloo, Bovensmilde en Hollandscheveld zijn door de militaire kamer voor drugsbezit of handel in harddrugs veroordeeld tot geldboetes tot 750 euro en taakstraffen tot 180 uur.
De zaak kwam op 19 juli 2019 aan het licht toen de politie in Meppel twee militairen uit Exloo en Hollandscheveld betrapte op cocaïnebezit. Omdat beiden militair waren nam de Koninklijke Marechaussee het onderzoek over. Die onderzocht de telefoons van beide mannen. Uit de gegevens en getuigenverhoor bleek dat nog eens negen militairen in deze zaak betrokken waren.
Van de groep werd uiteindelijk negen militairen veroordeeld. Een 27-jarige man uit Exloo en zijn maat uit Hollandscheveld kregen de hoogste straf opgelegd: een taakstraf van 180 uur. Een 25-jarige man uit Bovensmilde had de kleinste rol en kreeg een boete van 500 euro opgelegd. Twee mannen uit Assen en Bedum kregen vanwege te weinig bewijs een vrijspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl