Boeren blokkades in Gieten en Beilen opgeheven

Boerenprotest Beilen
Burgemeester Cees Bijl in gesprek met de boeren © Kim Stellingwerf
Na een gesprek met waarnemend burgmeester Cees Bijl van de gemeente Midden-Drenthe zijn de meeste demonstrerende boeren vanochtend vertrokken van het distributiecentrum van Jumbo in Beilen. Sinds gisteren blokkeerden de demonstranten daar met hun trekkers de toegang, er kon geen vrachtwagen meer in of uit.
Ook bij het distributiecentrum van de Coop in Gieten werd de blokkade vanmorgen opgeheven, maar een uurtje later werd het terrein opnieuw afgesloten door de boeren. Rond twee uur vanmiddag vertrokken de boeren ook daar.

'Het is mooi geweest'

Waarnemend burgemeester Bijl liet de boeren in Beilen gisteravond weten dat het mooi was geweest. "Jullie hebben je punt gemaakt, nu stoppen." Daarbij gaf hij ze tot 09.00 uur vanmorgen de tijd om al hun spullen op te ruimen. Vanmorgen om 08.30 uur kwam de burgervader kijken of dat ook werkelijk was gelukt. Hij liet de actievoerders weten dat ze hun demonstratie op een nette manier hadden georganiseerd en dat ze zich goed aan de afspraken hadden gehouden.

ME niet nodig in Beilen

In het land werden meerdere blokkades door de ME opgeheven, maar dat was tot het geluk van de burgemeester in Beilen niet nodig. "Ik doe dat natuurlijk liever ook niet, maar de boeren hielden zich goed aan de regels." Bijl weet dat de boerenacties hiermee niet eindigen, maar is blij dat de demonstratie in Beilen voor nu voorbij is.
Bekijk hieronder de volledige reactie van waarnemend burgemeester Cees Bijl:
Boeren vertrekken uit Beilen

Dreiging ME-inzet in Gieten

In Gieten werd de blokkade opgeheven toen de boeren hoorden dat de ME onderweg was. Enkele vrachtwagens van de Coop konden vertrekken, maar rond het middaguur sloten de boeren het terrein van het distributiecentrum opnieuw af. Uiteindelijk werd om twee uur vanmiddag besloten ook hier de blokkade op te heffen.
Zie hieronder de beelden van het opheffen van de blokkade in Gieten:
Blokkade Coop Gieten opgeheven

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.