Ansen grijpt naast Dorpsvernieuwingsprijs 2019

Esbeek ging er met de prijs vandoor (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
Esbeek ging er met de prijs vandoor (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
Het dorpje Ansen, vlakbij Ruinen, heeft de Dorpsvernieuwingsprijs 2019 aan zijn neus voorbij zien gaan. De jury verkoos het Brabantse Esbeek boven het Drentse dorp.
Ansen eindigde uiteindelijk als derde. De andere genomineerden waren Den Andel (Groningen) en Wellerlooi (Limburg). De uitreiking van de prijs was in Witteveen, dat twee jaar geleden de prijs won.

De tijd vooruit

Ansen was genomineerd omdat het dorp voorop loopt als het gaat om duurzaamheid. Het dorp heeft een eigen energie-coöperatie en zonnecentrale. Ook zijn er plannen in ontwikkeling voor een eigen gas- en waterkrachtcentrale.
Het dorp fungeert inmiddels als vraagbaak voor andere dorpen die soortgelijke plannen hebben. Witteveen won de geldprijs van 2.500 euro in 2017. Van het geld kochten de inwoners een vogelkijkhut. Nog steeds is het dorp volgens de inwoners erg actief bezig met de leefbaarheid van Witteveen.

Lees meer: Witteveen twee jaar na Dorpsvernieuwingsprijs: Hadden het niet willen missen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.