Saskia Mulder stopt

HANDBAL - International Saskia Mulder stopt aan het eind van dit seizoen met handballen vanwege een chronische knieblessure.Mulder, die maar liefst 172 caps achter haar naam heeft staan, had al langere tijd last van haar knie. Dat was ook de reden waarom ze tijdens het afgelopen EK niet volledig inzetbaar was voor Oranje.

"Het was voor mij een zeer zware beslissing. Maar wanneer ik alleen nog maar met pijn kan spelen en niet voluit kan trainen heeft het geen zin meer" motiveer Mulder haar beslissing, die ze vlak voor kerst heeft genomen en aan haar club heeft kenbaar gemaakt. "Natuurlijk heb ik nog steeds veel plezier in het handbal. Maar ik wil me voor 100 procent kunnen inzetten en dat gaat nu niet meer. Daarnaast wil ik over vijf jaar ook nog kunnen lopen" aldus Saskia Mulder.

Na het seizoen zal Mulder, na twaalf jaar in het buitenland gespeeld te hebben, weer terug keren naar Nederland. Op zestien-jarige leeftijd vertrok ze naar het Duitse HSG Herrentrup/Blomberg. In 2000 vertok ze naar het Deense GOG. Vervolgens stapte ze over naar Viborg HK waar ze haar grootste successen behaalde. Ze werd Deens kampioen, bekerwinnaar en won er de EHF-Cup.

Vorig seizoen ging ze weer terug naar Duitsland naar Thuringer HC waar ze herenigd werd met Dago Leukefeld, de trainer die haar op 16-jarige leeftijd ook naar Duitsland heeft gehaald.

Saskia Mulder is de vijfde speelsters van de generatie die in 1998 begon in het project meiden met een missie onder leiding van Bert Bouwer, na Ely An de Boer, Olga Assink, Natasja Burgers en de nog steeds geblesseerde Monique Feyen, die in één jaar tijd allemaal gedwongen afscheid hebben moeten nemen van het internationale handbal.

Mulder begon haar interlandcarrière op 18 oktober 1994 in Schiedam in de wedstrijd Nederland-Italië die gewonnen werd met 32-21. In deze wedstrijd maakte zij ook meteen haar eerste interland doelpunt. Twaalf jaar later op 10 december 2005 speelde ze haar 172ste interland tijdens het EK in Zweden tegen Frankrijk. Daarin scoorde ze driemaal maar Nederland verloor met 28-26.
Deel dit artikel: