Virgil van Dijk looft Lukkien in aanloop naar CL-finale

Virgil van Dijk in het Champions League duel tegen Barcelona (Rechten: EPA/NEIL HALL)
Virgil van Dijk in het Champions League duel tegen Barcelona (Rechten: EPA/NEIL HALL)
VOETBAL - Liverpool-verdediger Virgil van Dijk heeft in de aanloop naar de Champions League finale tegen Tottenham Hotspur lovende woorden uitgesproken over zijn voormalige trainer Dick Lukkien. In een uitgebreid interview in het Algemeen Dagblad geeft Van Dijk aan dat Lukkien 'het beste uit hem heeft gehaald."
Liverpool staat aan de vooravond van de Champions League finale, die op 1 juni in Madrid gespeeld gaat worden. De onlangs gekroonde beste speler van de Engelse Premier League kan daar de kroon op een topseizoen zetten. De Brabantse verdediger blikte vooraf nog kort terug op zijn periode bij de beloften van FC Groningen, waar hij getraind werd door FC-Emmen trainer Dick Lukkien.

'Fantastische coach'

"Ik wilde dat dingen heel snel gingen. Toen ik bij de beloften van FC Groningen op de bank zat, ging ik verhaal halen bij coach Dick Lukkien. Ik moest er mee leren omgaan dat dingen niet altijd gingen zoals ik dat wilde," geeft Van Dijk in het AD aan.
"Maar ik bleef hard werken en Dick heeft het beste uit mij gehaald. Hij is een fantastische coach en hij bleef me pushen, omdat hij wist dat ik soms een beetje lui was. Hij maakte me soms boos. Het was zwaar, maar het werkte. Ik ben Dick erg dankbaar en heb nog steeds goed contact met hem.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.