FC Klazienaveen gedwongen tot nacompetitie na nederlaag tegen FC Meppel

Voor FC Klazienaveen is het seizoen nog niet voorbij (Rechten: FC Klazienaveen)
Voor FC Klazienaveen is het seizoen nog niet voorbij (Rechten: FC Klazienaveen)
VOETBAL - FC Klazienaveen is na een 1-2 nederlaag tegen FC Meppel veroordeeld tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud in de 2e klasse. De ploeg van trainer Eric Prins moest winnen om nacompetitie te ontlopen. Ondanks dat de ploeg 32 punten scoorde eindigt het op de 12e plaats in de 2e klasse J.
"Veilig spelen zat er wel in, maar we hebben de afgelopen weken kansen laten liggen," stelt Prins. "Ook in de wedstrijd tegen Meppel speelden we best goed en hebben we er alles aan gedaan, maar onze kansen wilden er gewoon niet in."

Twee fouten

Klazienaveen kwam na een kwartier spelen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Nick van der Sleen, maar niet veel later viel de bal voor de voeten van Meppel-speler Hans Mansveld die de gelijkmaker binnen schoot. Na rust bepaalde Wiebe de Jong de eindstand op 1-2.
"Twee domme fouten van ons kosten ons de kop. De teleurstelling is dan ook groot. Helemaal omdat we met een goede serie bezig waren. Kijk maar naar ons puntentotaal. Normaal gesproken ben je daarmee gemakkelijk veilig in deze klasse," aldus Prins.

Loppersum wacht

Door de nederlaag gaat Klazienaveen de nacompetitie in, waarbij de eerste tegenstander 3e-klasser Loppersum zal zijn. "We moeten drie finales spelen en kunnen ons dan geen fouten veroorloven. We moeten ons opnieuw opladen om ervoor te zorgen dat we in de 2e klasse blijven."

Stand

In de stand van de 2e klasse J is De Weide op de vierde plaats de best geklasseerde Drentse ploeg. FC Meppel volgt op de zevende plaats en Drenthina eindigt als negende. Die ploeg gat met een periodetitel op zak richting de nacompetitie. DZOH blijft op de elfde plaats net buiten de gevarenzone voor nacompetitie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.