Kapsalon in Rolde verwoest door brand

Brand Rolde, middenstraat
Brand aan de Middenstraat in Rolde © Persbureau Drenthe
In het centrum van Rolde is vanavond een kapsalon door brand verwoest. Aan de brand ging een harde knal vooraf. Er raakte niemand gewond.
De oorzaak van de brand en de knal zijn nog onduidelijk, meldt een woordvoerder van de brandweer. Meerdere brandweerkorpsen waren aanwezig voor de bestrijding van de brand. Veel vlammen waren er niet te zien, dus had de brandweer een tijd nodig om erachter te komen waar het vuur zich bevond.
"Dat bleek in het dak te zitten. Om er bij te komen hebben we het dak open gezaagd", zegt de woordvoerder. "Het pand kan als verloren worden beschouwd."

Schade

Rond 19.30 kwam werd de brandweer opgeroepen. Iets na 21.30 werd het sein brand meester gegeven. De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Ook de naastgelegen panden van een Chinees restaurant en de Coop raakten daardoor beschadigd.

Ongelukje bus

Een chauffeur van een lijnbus die zich langs de hulpdiensten moest manoeuvreren slaagde er niet in de bus heel te houden. Hij raakte bij het maken van de bocht een paaltje, waarbij het glas van de achterste deur aan diggelen viel.
Brand in centrum Rolde

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.