Distributiecentrum Jumbo weer vrij na blokkade in avond

Het distributiecentrum van Jumbo in Beilen is vanavond geblokkeerd geweest. Tientallen mensen verzamelden zich op de rotonde voor het centrum, vrachtwagens konden het terrein niet op of af.
De afrit van de A28 naar Beilen, was niet meer toegankelijk. Vrachtwagens kwamen daar vast te staan. Rond middernacht vertrokken de meeste mensen, de autoriteiten hadden daarop aangedrongen.
Burgemeester Bijl: 'Geen keus'
Waarnemend burgemeester Cees Bijl van Midden-Drenthe had volgens hem geen andere keuze dan het protest opnieuw te laten beëindigen. "Ik beschouw dit als een voortzetting van de actie van de boeren die vanochtend beëindigd was. Ze hebben hun punt gemaakt, we moeten hier geen dagelijkse herhaling van maken. Het distributiecentrum van de Jumbo is 29 uur onbereikbaar geweest, we moeten ook denken aan de voedselvoorziening", laat hij weten.
"Bovendien begon de A28 weer dicht te slibben en het lijkt erop dat er behalve boeren ook een wat andere samenstelling onder de demonstranten was. De analyse daarvan moet ik nog krijgen, maar dat er maar weinig trekkers bij de actie van vanavond waren is misschien een aanwijzing." Dus dan kom je op het punt van openbare orde en veiligheid volgens Bijl.

Nieuw protest

Want zoveel trekkers als eerder op de dag, waren er vanavond niet te zien. Eerder vandaag vertrokken juist veel mensen met trekkers die het distributiecentrum sinds maandagochtend geblokkeerd hadden. De boeren die daarbij betrokken waren protesteerden voornamelijk tegen de stikstofplannen van het kabinet.
Blokkade distributiecentrum Beilen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.