Ben Tingen wint op technisch knock-out

BOKSEN - Ben Tingen (35) heeft zijn elfde profpartij in winst omgezet. Tegen de Bosniër Ervin Dzinic won de inwoner uit Bovensmilde op technische knock-out. Hij kreeg de belt voor de intercontinentale titel van de WBF.
Tingen, die van zijn tien vorige profpartijen er negen wist te winnen (één partij bleef onbeslist), nam vanaf de eerste ronde het initiatief. Toch kwam de Bosniër ook een paar keer goed door.

Schouderblessure
In de vierde ronde had Dzinic het lastig en ging na 58 seconden met een schouderblessure naar het canvas. De scheidsrechter staakte de partij, waarna Tingen zijn tiende winstpartij kon bijschrijven. 

Wereldkampioen uitdagen?
De 35-jarige Drent kan nu de wereldkampioen uitdagen, maar twijfelt of dit financieel en organisatorisch haalbaar is. "Als je weet wat dit al kost, dan gaat het heel lastig worden. Alleen de tegenstander op dat niveau kost al meer dan het hele budget dat we vandaag verbruikt hebben", aldus Tingen.

Khatchikian - Shchelev
Eerder op de avond won de Armeense Nederlander Gevorg Khatchikian op punten van Ruslan Shchelev uit Oekraïne. Zij boksten de volle tien rondes uit.

Herhaling om 14.00 uur
Vanmiddag om 14.00 uur wordt de boksuitzending op TV Drenthe herhaald.
Meer over dit onderwerp:
Boksen Bovensmilde Ben Tingen WBF
Deel dit artikel: