Bas Dost hoofdrolspeler in gewonnen bekerfinale

Bas Dost pakte zaterdagavond zijn vijfde grote prijs (Rechten: EPA/RODRIGO ANTUNES)
Bas Dost pakte zaterdagavond zijn vijfde grote prijs (Rechten: EPA/RODRIGO ANTUNES)
VOETBAL - Bas Dost heeft zijn vijfde grote prijs binnen. Zaterdagavond greep hij met zijn club, Sporting Portugal, de de Portugese beker. De oud-spits van FC Emmen speelde in het duel als invaller een hoofdrol.
Dost scoorde in de elfde minuut van de verlenging de 2-1, maar vlak voor het einde van de extra tijd scoorde FC Porto alsnog de gelijkmaker. Strafschoppen moesten er aan te pas komen. Dost miste, maar Porto-spelers Pepe en Fernando misten ook. Sporting bleef verder foutloos en pakte de beker.
In 2015 won Sporting de Taça de Portugal voor het laatst. Vorig jaar verloor de club uit Lissabon (2-1) in de finale van CD Aves. Onlangs greep Porto ook al naast de landstitel. Tijdens de laatste speelronde werd Benfica kampioen. Sporting moest genoegen nemen met de derde plek.
Het is voor Dost dus zijn vijfde prijs. In Duitsland won hij de beker en de Supercup en in Portugal veroverde hij met Sporting al twee keer de League-Cup.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.