Emmen viert feest terwijl Nieuw Buinen treurt

VOETBAL - VV Emmen is dankzij een 5-1 overwinning op Nieuw Buinen kampioen geworden van de 1e klasse F. Waar aan de ene kant het feest uitbrak, was er aan de andere kant het verdriet van degradatie.
Door de nederlaag is Nieuw Buinen gedegradeerd en komt de club volgend seizoen, voor het eerst sinds 1992, weer in de tweede klasse uit.

Vroege voorsprong

De goede bedoelingen van Nieuw Buinen konden na nog geen twee minuten in de prullenbak. Patrick Eberhard, die voor de wedstrijd nog werd gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd in het shirt van Emmen, kopte een vrije trap onhoudbaar in het doel (1-0).
Drie minuten later verzuimde Janiek Arends alle spanning uit de wedstrijd te halen, door een enorme kans op 2-0 te missen. De aanvaller raakte, vrijstaand voor het doel van de gasten, de bal verkeerd.

Beslissing voor rust

Daarna viel er voor het publiek weinig te genieten. Emmen had controle, zonder dat het gevaarlijk werd, terwijl Nieuw Buinen pas in de 27e minuut een kans kreeg.
Emmen besliste de wedstrijd voor rust. Zes minuten voor de pauze kopte Sander de Grote uit de eerste corner voor Emmen raak. Drie minuten later besliste Nick Kroeze de wedstrijd. Met een afstandsschot knalde de verdediger de 3-0 binnen.

Kjell Scherpen

De tweede helft kon bijna schriftelijk worden afgedaan. Het publiek veerde nog drie keer op. Bij de 3-1 van invaller Jarno Giezen, de 4-1 van Patrick Eberhard en de 5-1 van Rogier Luiken. Het wachten was op het eindsignaal, waarna FC Emmen-doelman Kjell Scherpen de schaal mocht uitreiken aan het team dat goed bevriend was met zijn overleden broer.
Emmen keert voor het eerst sinds 1985 terug in de hoofdklasse. In dat jaar ging Emmen betaald voetbal spelen en begonnen de amateurs in de vierde klasse.