Robert van der Lippe imiteert Mick Jagger, maar gaat vanavond niet naar concert

Rolling Stones fan Robert van der Lippe
Robert van der Lippe gaat vanavond niet naar het concert van zijn idolen © RTV Drenthe
Aan de buitenkant van zijn huis in Erm kun je het al zien: hier woont een muziekliefhebber. Discolichten sieren de veranda, aan de muur hangt een kunstwerk van Mick Jagger en aan een paal hangt een klomp met de iconische uitgestoken tong.
Robert van der Lippe, de zanger van Stones-coverband Gimme Shelter, is al sinds zijn kindertijd groot fan. Maar hij gaat vanavond niet naar het concert van zijn idolen.
"Ik heb heel vaak op het punt gestaan om toch te gaan", zegt Van der Lippe. "Maar ik wil niet achteraan staan. En als je nu vooraan wil staan, moet je 400 euro betalen. Het is mij te veel gehypet."

Heilige huisjes

Aan zijn liefde voor de Rolling Stones zal het niet liggen. Van jongs af aan is hij al fan van de band. "Mijn ouders waren grote muziekfans. Dus al die plaatjes had ik gewoon thuis." En waarom dan vooral de Stones en niet bijvoorbeeld de Beatles? "Zij waren degenen die tegen de heilige huisjes aan het schoppen waren en dat vond ik als jonge jongen fantastisch."
Bekijk hier onze reportage over de Drentse imitator van Mick Jagger:
Stones-fan Robert van der Lippe gaat niet naar concert
Later begon Van der Lippe zelf met muziek maken. Met een vriend begon hij op de lagere school een bandje: The Rockets. "En op een gegeven moment werd het wat serieuzer en moesten we meer oefenen. Toen werd het serieus." Hij bleek goed Mick Jagger te kunnen imiteren. Daardoor verwierf hij een plek in coverband Gimme Shelter, waar hij nu 28 jaar mee optreedt.

Laatste keer?

De rol van de Rolling Stones in het leven van Van der Lippe is onmiskenbaar. "Het heeft mij zoveel plezier gebracht. In de periode dat ik opgroeide was het mijn leven en het heeft mij gevormd." Dat hij zijn idolen dan niet zal zien optreden, nu ze misschien wel voor de laatste keer in Nederland het podium opgaan, dat kan toch bijna niet? "Het is ongelooflijk hoe goed ze nog zijn. Ze zijn bijna tachtig en moet je die gast (Mick Jagger, red.) zien springen. Daar teken ik voor."
Toch zal hij niet naar Amsterdam afreizen vanavond. "Mijn kinderen gaan wel. Ik hoop dat ze heel veel plezier hebben. Maar om daar te gaan staan met 55.000 man... Ik zoek die drukte niet meer op."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.