SV HODO is na titel terug op niveau

VOETBAL - SV HODO heeft met een 0-6 zege op DVC 59 de titel in de 4e klasse E veilig gesteld. De ploeg van trainer André Blom keert daarmee na één jaar terug op het niveau dat hoort bij de ploeg uit Hollandscheveld. Pesse was lang in de race voor de titel, maar de ploeg was afhankelijk van een misstap van HODO. De 2-6 nederlaag bij OVC '21 maakte daarin weinig verschil.
HODO degradeerde vorig jaar voor het eerst sinds 1977 naar de 4e klasse nadat de ploeg geen enkele zege behaalde. Dat was een wake-up call voor de ploeg uit Hollandscheveld. De trainer kreeg een aantal versterkingen en deed met zijn team vanaf het begin van het seizoen mee voor de titel. 

Bekijk nu online: De uitzending van Onze Club

Ruime zege
In de afsluitende wedstrijd was een gelijkspel of een overwinning genoeg voor het kampioenschap. Het werd een 0-6 zege bij DVC '59 uit Nieuw-Dordrecht. Ondanks dat de eerste helft nog wat stroef verliep, gooiden de bezoekers in de tweede helft alle ketenen af. Daarmee was de titel al vroegtijdig een feit.

'Dit is gaaf'
"Het was een zwaar seizoen en we zijn niet zomaar kampioen geworden. We hadden een goede selectie, maar dan moet je het alsnog voor elkaar krijgen. Dat is gelukkig gelukt," stelt een trotse Blom. "Het is niet de eerste keer dat ik kampioen ben geworden, maar dit is wel heel erg gaaf. Dat hoort bij deze club. Dat is HODO." 

Voor volgend seizoen staat de derde klasse weer op het programma. Daarin hoopt HODO de goede vorm voort te zetten. "Dit is waar HODO hoort. We hebben geen ploeg die het daarin zomaar even gaat klaren, maar we kunnen in ieder geval meer laten zien dan in het seizoen dat HODO degradeerde."
Meer over dit onderwerp:
Voetbal HODO Onze Club Hollandscheveld kampioen
Deel dit artikel: