Topschutter van Drenthe scoorde 46 van de 55 goals voor Zandpol

VOETBAL - Qua aantal is hij niet de meest productieve van alle eerste elftalspelers in het amateurvoetbal, maar procentueel is hij dat zonder enige twijfel. Stefan Knuppe, de spits van Zandpol scoorde ruim 83 procent van alle goals die zondagvijfdeklasser maakte. In totaal maakte Knuppe er dit seizoen 46, terwijl de teller van lage middenmoter Zandpol bleef steken op 55 goals.
Met die 46 treffers werd Knuppe, die in de laatste wedstrijd (vandaag tegen SVBC, 2-4 winst) slechts één keer scoorde, topscorer van Drenthe. Hij bleef Jelle Siekman (HOC) en Henk Bakker (WKE'16) voor. Die twee schutters schoten 35 keer raak. 

Bekijk nu online: De uitzending van Onze Club 

Sander De Bont van ONI (een vierdeklasser uit Brabant) werd topschutter van Nederland met 63 goals. Stefan Kok van Oosterhout (eveneens een vierdeklasser uit Brabant) eindigde als tweede met 53 treffers. Quin Mekel van het Groningse Velocitas maakte er 51. Joran Maliepaard van Duiveland (een vierdeklasser uit Zeeland) werd met 48 goals vierde en Knuppe eindigde in de topschutterslijst van Nederland op een gedeelde vijfde plek (samen met Younes Hadouir van het Brabantse CHC). 

Knuppe deed zijn verhaal over zijn seizoen in de uitzending van Radio Drenthe Sport vanaf minuut 35 in de uitzending.
Deel dit artikel: