Brillenzaak Assen opnieuw bestolen van dure zonnebrillen

Er is vannacht rond kwart voor drie ingebroken bij brillenzaak Roma Opticiens in Assen. De daders namen zo'n honderd brillen mee met een waarde van meer dan tienduizend euro.
De daders zijn gevlucht in de richting van de Torenlaan. De politie vond op straat meerdere brillen die de inbrekers hebben laten vallen.

Tweede keer

Eind maart werd er ook al ingebroken bij de brillenzaak. Eigenaar Marjan Beumer is er goed stuk van. "Het is gewoon vervelend. Je hebt er iedere keer de schade van. Je wordt 's nachts je bed weer uit gebeld", aldus Beumer terwijl ze de schade op een aantal brillen inspecteert. "Het doet ons wel wat. Ik ben wel klaar met dit gedoe. Laat ze van onze spullen afblijven."

Dita en Ray-Ban

Inbrekers in heel Nederland hebben het de laatste tijd vooral gemunt op brillen van het merk Dita. Beumer denkt dat deze inbrekers daar ook voor kwamen. "Die hebben we gelukkig ergens anders verstopt, dus die hebben ze niet mee kunnen nemen." In plaats daarvan namen de inbrekers een paar rekken met Ray-Ban zonnebrillen mee.
Beumer schat de schade op een bedrag tussen de tien- en twintigduizend euro. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.