Drentse LHBT-film 'Anders' naar prestigieus filmfestival in VS

Weer prijs en nominatie 'Anders' (Rechten: RTV Drenthe/Petra Wijnsema)
Weer prijs en nominatie 'Anders' (Rechten: RTV Drenthe/Petra Wijnsema)
Na veertig prijzen komt er nog steeds geen einde aan het succesverhaal van de korte film Anders van regisseur Reinout Hellenthal uit Assen. Aankomende maand reist de filmmaker af naar Palm Springs in de Verenigde Staten.
Vorige week nog haalde regisseur Hellenthal prijs nummer veertig op in Italië. "Ongelofelijk toch?", jubelt hij. "Het bevestigt dat je dit soort verhalen op deze manier kunt vertellen."
De korte film Anders gaat over een plattelandsjongen die worstelt met zijn seksuele geaardheid. Het script werd geschreven door Paul Bontenbal.

Palm Springs

In het Californische Palms Springs zijn meer dan driehonderd films te zien tijdens het festival. Het is het grootste korte-filmfestival van Noord-Amerika. "Ik ga er in eerste instantie heen omdat het zo'n groot festival is. Maar we hopen wel op een prijs natuurlijk. Het is een heel prestigieus festival, voor ons is het echt een mijlpaal", aldus Hellenthal.
Hij is nog altijd niet 'prijzenmoe'. "Elke prijs doet iets met je. We kunnen straks bijna iedereen die heeft meegewerkt aan de film een prijs geven."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.