Pikeur Rick Ebbinge halverwege WK op medaillekoers

Pikeur Rick Ebbinge halverwege WK op medaillekoers (Rechten: Geert Koops)
Pikeur Rick Ebbinge halverwege WK op medaillekoers (Rechten: Geert Koops)
PAARDENSPORT - Rick Ebbinge uit Eext staat na veertien van de vierentwintig koersen op de derde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap voor beroepsrijders. In Zweden wist hij tot nu toe twee koersen te winnen.
Het WK is vorige week vrijdag begonnen en duurt nog tot en met komende vrijdag. Bijzonder aan dit kampioenschap is dat de pikeurs met Zweedse paarden rijden die korte tijd voor het toernooi worden toegewezen aan de pikeurs.
Ebbinge bereidt zich voor op basis van videobeelden van de paarden. Hij analyseert het gedrag van zijn eigen paard en dat van de tegenstanders. Pas tijdens de warming-up leert een pikeur z'n paard pas echt kennen. Er worden op het WK koersen met dravers en met koudbloeden gereden.
Aan de wereldtitelstrijd iin Zweden doen twaalf pikeurs mee. De koersen worden op vijf verschillende locaties verreden. Vrijdagmiddag wordt de nieuwe wereldkampioen bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.