Mondriaan Fonds waardeert Into Nature en geeft subsidie

Derde editie Into Nature zaterdag van start
Een foto van een van de kunstwerken die vorig jaar te bewonderen was op de kunstroute door het Bargerveen © RTV Drenthe/Marcel Drent
Buitententoonstelling Into Nature ontvangt van het Mondriaan Fonds 25.000 euro voor een doorlopend programma in 2023 met talentvolle kunstenaars uit het Noorden.
Van de 81 aanvragen heeft het Mondriaan Fonds 26 kunstpodia voor beeldende kunst een subsidie gegeven. Into Nature zegt trots te zijn op deze toekenning, waarmee de gemaakte plannen nog beter gerealiseerd kunnen worden.
Het Mondriaan Fonds over Into Nature: "De commissie is positief over de artistiek en inhoudelijke visie van Into Nature waarbij urgente thema's worden geagendeerd via aansprekende kunstenaarspraktijken. De commissie waardeert de wijze waarop de organisatie zich heeft ontwikkeld vanwege de recente aanstelling van een nieuwe curator (artistiek leider Hilde de Bruijn) die er in de ogen van de commissie in slaagt inhoudelijke verdieping in de visie aan te brengen."

Onderzoekende werkwijze

Het onderzoeksprogramma van Into Nature is er voor beginnende kunstenaars in Noord-Nederland met een procesgerichte of onderzoekende werkwijze. Daarnaast hebben zij affiniteit met natuur of landschap. Into Nature zegt dat het kunstenaars uitdaagt om op locatie onderzoek te doen en 'denkmodellen' over de natuur 'beeldend' te ontwikkelen.
Dit najaar maakt Into Nature bekend welke kunstenaars in 2023 deelnemen aan het programma.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.