Peize krijgt er een woonwijk en mogelijk een aantal regentonnen bij

Als het aan de gemeente Noordenveld ligt, wordt er in Peize-Zuid gebouwd.
Als het aan de gemeente Noordenveld ligt, wordt er in Peize-Zuid gebouwd. © RTV Drenthe / Mathijs Renkema
Peize krijgt er aan de zuidkant een wijk bij. Vanavond stemde de gemeenteraad van Noordenveld in met het plan 'Peize-Zuid'.
In Peize-Zuid kunnen maximaal 150 woningen worden gebouwd. Het plan wordt al jaren uitgewerkt en kan even zolang op tegenstand rekenen. Bewoners van het gebied vrezen dat de wateropvang niet goed kan worden geregeld, waardoor zij in dit natte gebied met overlast zullen kampen.
Ingenieursbedrijf Arcadis heeft een andere opvatting, maar kon tegenstanders niet overtuigen. De gemeente Noordenveld wil verder geen garantie bieden dat eventuele waterschade wordt vergoed.

Regenton

Een idee om bewoners van het gebied te voorzien van een regenton, zoals vorige week geopperd werd door Tiemen Ensink (PvdA/GroenLinks) wordt door wethouder Jos Darwinkel meegenomen. Tegenstanders lieten vanavond hoorbaar blijken dit een schijnoplossing te vinden.

30 kilometerzone

Een motie van de PvdA/GroenLinks om te onderzoeken of de Achteromweg en Oostingslaan in Peize een 30-kilometerzone kan worden, werd unaniem aangenomen. Of dat gaat lukken is maar zeer de vraag, aangezien dit idee al eerder werd afgeschoten.
Uiteindelijk stemde alleen de fractie van Lijst Groen Noordenveld tegen het bestemmingsplan Peize-Zuid.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.