Basisplaats voor Kjell Scherpen bij debuutwedstrijd in Jong Oranje

Kjell Scherpen in actie voor Oranje Onder 19
Kjell Scherpen in actie voor Oranje Onder 19
VOETBAL - Kjell Schepren maakt morgenavond zijn basisdebuut in Jong Oranje in het oefenduel tegen Jong Mexico in het stadion van De Graafschap in Doetinchem. De Drentse doelman krijgt van bondscoach Erwin van de Looi de voorkeur boven Jan Hoekstra (FC Groningen) en Mike van de Meulenhof (PSV).
Het is opvallend dat Scherpen in de basis start, omdat de Drentse doelman voor het eerst deel uitmaakt van de selectie van Jong Oranje.
Scherpen kwam wel eerder uit voor een ander nationaal jeugdelftal. De Emmenaar die volgend seizoen voor Ajax speelt, kwam in totaal zeven keer uit voor Nederland onder 19 waarmee hij twee maanden geleden het EK misliep.

Historie

Jong Oranje speelde twee keer eerder tegen Jong Mexico. In 1978 won Jong Oranje met 1–0 en in 1997 eindigde het duel in een doelpuntloos gelijkspel. Beide wedstrijden werden gespeeld op het Festival International des Espoirs, dat jaarlijks in en rond Toulon plaatsvindt.

De complete selectie

Scherpen krijgt dus een basisplaats tegen Jong Mexico. Verder is nog niets bekend over de opstelling. Van der Looi kan in ieder geval kiezen uit de volgende spelers:
Dani de Wit - Ajax
Perr Schuurs - Ajax
Noa Lang - Ajax
Justin Kluivert - AS Roma
Calvin Stengs - AZ
Teun Koopmeiners - AZ
Owen Wijndal - AZ
Rick van Drongelen - Hamburger SV
Kjell Scherpen - FC Emmen
Ludovit Reis - FC Groningen
Deyovaisio Zeefuik - FC Groningen
Jan Hoekstra - FC Groningen
Kaj Sierhuis - FC Groningen
Justin Hoogma - FC St. Pauli
Ferdi Kadioglu - Fenerbahçe
Tyrell Malacia - Feyenoord
Cody Gakpo - PSV
Donyell Malen - PSV
Mike van de Meulenhof - PSV
Sherel Floranus - sc Heerenveen
Mitchell van Bergen - sc Heerenveen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.