Inwoners van Drenthe vliegen het minst van alle provincies

Drenten vliegen weinig (Rechten: RTV Drenthe/Andries Ophof)
Drenten vliegen weinig (Rechten: RTV Drenthe/Andries Ophof)
Ondanks de aanwezigheid van de luchthaven in Eelde blijven veel Drenten letterlijk met hun beide benen op de grond. 2 op de 3 Drenten maakte afgelopen jaar geen enkele vliegreis.
Drenthe is daarmee over 2018 de Nederlandse provincie waar het minst wordt gevlogen. Dit blijkt uit een enquête-onderzoek van Kieskompas onder 5.200 personen, in opdracht van LocalFocus.

Milieu sparen

Met die uitkomst voegen veel Drenten de daad bij het woord. Verreweg de meeste inwoners van onze provincie vinden namelijk dat er minder gevlogen moet worden om het milieu te sparen. Bijna acht op de tien Drenten is het met deze stelling eens.
In de andere provincies denkt meer dan de helft van de inwoners daar ook zo over, maar toch lopen de resultaten per regio uiteen. Bijna de helft van de Nederlanders vliegt nog altijd minstens één keer per jaar en 11,5 procent zelfs minimaal drie keer per jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.