Ruim 70-jarige waterschildpad Castor uit Odoorn is na zoektocht weer terecht

Waterschildpad Castor (niet op foto) is weer teruggevonden (Rechten: Pixabay.com)
Waterschildpad Castor (niet op foto) is weer teruggevonden (Rechten: Pixabay.com)
'Ongelooflijk blij' is de familie Clement uit Odoorn na een geslaagde zoektocht. Hun huisdier was geruime tijd spoorloos, maar inmiddels is hij terecht: Castor, een ruim 70 jaar oude waterschildpad.
Het ongeveer 20 centimeter lange reptiel ontsnapte enkele dagen geleden uit de woning van de familie Clement aan de Borgerderweg, bij wie hij al veertig jaar woont. Met posters en een oproep op Facebook werd de vermissing van Castor onder de aandacht gebracht.
'Als u hem tegenkomt, graag eerst oppakken en dan bellen. Anders is hij alweer weg. Hij is erg snel voor een schildpad', waarschuwde de familie Clement. Volgens het opsporingsbericht zou de avontuurlijke schildpad niet bijten of krabben.
Castor werd uiteindelijk gevonden door een vrouw, een paar honderd meter van 'zijn' huis. Tot grote vreugde van de familie Clement, al meer dan veertig jaar de baasjes van de schildpad.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.