Twee Drenten in Eerste Kamer: geen zetels voor DENK en lijst 15

Tanja Klip-Martin uit Dalen en oud-Hijkenaar Henk Otten behaalde een Eerste Kamerzetel (Rechten: RTV Drenthe/Edwin van Stenis)
Tanja Klip-Martin uit Dalen en oud-Hijkenaar Henk Otten behaalde een Eerste Kamerzetel (Rechten: RTV Drenthe/Edwin van Stenis)
Dertien van de vijftien deelnemende partijen aan de Eerste Kamerverkiezingen hebben ook daadwerkelijk zetels behaald. DENK en lijst 15 kregen geen zetels toegewezen. Twee Drenten kregen een zetel toegewezen.
Van de 75 zetels gingen 32 naar de huidige coalitie bestaande uit VVD (12), CDA (9), D66 (7) en ChristenUnie (4). Opvallend is dat ook Forum voor Democratie twaalf zetels binnen haalde en daarmee samen met de VVD de meeste zetels behaalde.
De overige zetels werden verdeeld onder PVV (5), SP (4), Partij van de Arbeid (6), GROENLINKS (8), Partij voor de Dieren (3), SGP (2), 50PLUS (2) en de Onafhankelijke Senaatsfractie (1) die alle onafhankelijke provinciale partijen vertegenwoordigt.

Drentse leden

Tanja Klip-Martin uit Dalen heeft namens VVD een zetel behaald, zij stond als nummer drie op de lijst. Klip-Martin was voorheen actief in de politiek in gemeente Coevorden en was gedeputeerde van provincie Drenthe. Ook oud-Hijkenaar Henk Otten van Forum voor Democratie wist een zetel te bemachtigen, maar hij was dan ook lijsttrekker.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.