Simpele zege voor Scherpen bij debuut in Jong Oranje

Kjell Scherpen maakte vanavond zijn debuut in Jong Oranje en won met 5-1 van Mexico
VOETBAL - Jong Oranje, met basisdebutant Kjell Scherpen onder de lat, heeft de oefenwedstrijd tegen het olympisch elftal van Mexico overtuigend gewonnen. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi haalde met 5-1 uit in Doetinchem.
Calvin Stengs (AZ) en Donyell Malen (PSV) zorgden voor een zeer sterke start van Oranje. Binnen 12 minuten was het al 2-0. Voor rust werd die score nog verdubbeld door een eigen goal van Erick Aguirre en de tweede van de avond van Malen.
​In de tweede helft deed de formatie van Van de Looi het wat rustiger aan en kwam Mexico tien minuten voor tijd tot scoren dankzij een ongelukkig eigen doelpunt van Perr Schuurs (Ajax).
Cody Gakpo bepaalde in de slotminuten de eindstand. De aanvaller van PSV werkte een voorzet van Kaj Sierhuis (FC Groningen) binnen.

Kwalificatie EK 2021

De eerstvolgende wedstrijd van Jong Oranje is op 10 september. Dan is Jong Cyprus de eerste tegenstander in de kwalificatie voor het EK van 2021.
Portugal, Noorwegen, Wit-Rusland en Gibraltar zijn de andere opponenten in de poule. Alleen de groepswinnaar en de beste nummer twee van alle poules kwalificeren zich voor het EK onder-21 in Hongarije en Slovenië.