Wordt deze TT net zo spannend als vorig jaar?

TT-liefhebbers kunnen zich de race van vorig jaar vast nog wel herinneren. Marc Marquez won toen de MotoGP. De race was van begin tot eind spannend en werd daarmee een van de leukste races in jaren.
Het was voor Marquez de vijfde keer dat hij de Dutch TT won. Eenvoudig ging dat niet. De hele race streed de kopgroep op het scherpst van de snede. In het begin van de race was er een kopgroep van acht coureurs. Marquez moest de leiding al in de eerste ronde afstaan aan Jorge Lorenzo.

Een heerlijk gevecht
In de twaalfde ronde moest Lorenzo de eerste plek weer afstaan aan zijn teamgenoot Andrea Dovizioso, die ongeveer vijf ronden aan kop reed. Daarna ontstond er een heerlijk gevecht, vol met mooie inhaalmanoeuvres, uitstapjes naast de baan en positiewisselingen.

De groep van acht wist drie coureurs af te schudden. Marquez, Dovizioso, Alex Rins, Maverick Viñales en Valentino Rossi reden allemaal wel een keer aan kop. Vier rondes voor het einde pakte Marquez weer de leiding. Nu wist hij wel bij de rest weg te rijden en kwam uiteindelijk met een voorsprong van 2,2 seconden als eerste over de finish. Rins werd tweede, Viñales derde: het Spaanse podium was compleet.RTV Drenthe heeft deze maand weer een speciale TT-website. Op TTDrenthe.nl vind je alles over de TT.
Meer over dit onderwerp:
TT TT Races Marc Marquez TT Circuit
Deel dit artikel: