Asserstadsloop ondanks hitte een succes

HARDLOPEN - De Asserstadsloop is ondanks de hitte een succes geworden. Dat vindt de organisatie van de hardloopwedstrijd. Er zijn door de organisatie meerdere maatregelen genomen om de wedstrijd  voor de deelnemers zo veilig mogelijk te laten verlopen.
Erik Bolding uit Tuk kwam na 5 kilometer hardlopen in Assen als eerste over de finish. Met een tijd van 15:10 liet hij Assenaren Olfert Molenhuis en Arnold Modderman achter zich. Vorig jaar was Molenhuis de snelste in de hardloopwedstrijd in de Drentse hoofdstad. 

Maatregelen
De organisatie heeft in verband met de tropische hitte verschillende maatregelen genomen. Zo stonden er verschillende waterposten waar mensen water konden drinken en natte sponzen kregen om verkoeling te krijgen. De belangrijkste maatregel was dat de run van tien kilometer werd afgelast. 

''Helaas was het niet anders, maar het is zo wel veiliger voor de deelnemers'', vertelt organisatielid Stefan Zevenberg. Bij de vrouwen waren Marrijtje Molenhuis, Lisanne Langerijs en Hillie Koops de beste drie.
Meer over dit onderwerp:
Hardlopen Asserstadsloop assen
Deel dit artikel: