Ambtenaren Hoogeveen bedreigd om weghalen omgekeerde vlaggen

omgekeerde vlaggen hoogeveen
De vlaggen hangen op meerdere plekken in Hoogeveen © RTV Drenthe / Wouter Westerveld
Ambtenaren van de gemeente Hoogeveen worden bedreigd omdat ze omgekeerde Nederlandse vlaggen weghalen van gemeentelijke eigendommen zoals lantaarnpalen en verkeerslichten. In Hoogeveen hangen honderden vlaggen op verschillende plekken. Deze zijn een symbool van het boerenprotest.
De gemeente laat weten de bedreigingen zeer serieus te nemen. "In alle gevallen nemen we contact op met de politie", zegt een woordvoerster. Over de aard van de bedreigingen en om hoeveel mensen het gaat, wil ze niets zeggen.
Volgens Dagblad van het Noorden worden medewerkers van het klantcontactcentrum met de dood bedreigd. Voorstanders van de omgekeerde vlaggenactie zeggen volgens de krant dat ze gemeentewerkers willen lastigvallen als ze daadwerkelijk vlaggen weghalen. Ook wordt gedreigd met filmen en het openbaren van gegevens van ambtenaren.

Incident

Hoogeveen vroeg de vlagophangers vorige week om de driekleuren op te ruimen. Gebeurt dit niet, dan worden deze door medewerkers van de gemeente weggehaald. Dit leidde vorige week tot een incident op het Raadhuisplein. Het opruimen van de vlaggen werd daarna gestaakt.
De verwijderde vlaggen worden bewaard op het gemeentehuis. Rechtmatige eigenaren kunnen daar hun eigendommen ophalen.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.