Wat vind jij: Hoogeveen moet niet zwichten voor bedreigingen en de omgekeerde vlaggen weghalen

omgekeerde vlaggen hoogeveen
Omgekeerde vlaggen in Hoogeveen © RTV Drenthe / Wouter Westerveld
Ambtenaren van de gemeente Hoogeveen worden bedreigd omdat ze omgekeerde vlaggen verwijderen van gemeentelijke eigendommen zoals lantaarnpalen. In Hoogeveen hangen honderden Nederlandse vlaggen, die symbool staan voor het boerenprotest.
De gemeente wil niets zeggen over de aard van de bedreigingen en om hoeveel mensen het gaat. Wel neemt Hoogeveen de dreigementen serieus. "In alle gevallen nemen we contact op met de politie." Volgens Dagblad van het Noorden worden medewerkers van het klantcontactcentrum met de dood bedreigd. Ook wordt gedreigd met het openbaren van gegevens van ambtenaren. Uit welke hoek de dreigementen komen, is niet duidelijk.
Vorige week maakte de gemeente bekend de omgekeerde vlaggen te willen verwijderen. Eigenaren kregen tot vrijdagmiddag 14.00 uur de tijd om de vlaggen zelf weg te halen. Gebeurde dat niet, dan zou de gemeente dat doen. Het besluit maakte veel los. Afgelopen maandag maakte de gemeente bekend de vlaggen voorlopig te laten hangen. Ook in buurgemeente De Wolden is dat het geval.

Wat vind jij?

Vind jij het begrijpelijk dat de gemeente de actie voorlopig heeft gestaakt? Of vind jij dat Hoogeveen niet zou moeten zwichten voor de bedreigingen? Reageer op onze stelling.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.