Man die vrachtwagen stilzette aangehouden voor dodelijk ongeluk op A28

Ongeluk A28, dodelijk ongeluk, stilstaande vrachtwagen
Bij het ongeluk kwam een motorrijder om het leven © Persbureau Drenthe
Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt twee mannen van 55 jaar van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk op de A28 bij Beilen, afgelopen vrijdag. Bij dat ongeluk kwam een 56-jarige motorrijder uit Amersfoort om het leven.
Eén van de mannen - afkomstig uit Mill - zette die dag rond 15.00 uur zijn vrachtwagen stil op de A28. In de file achter de vrachtauto ontstond een botsing, waarbij een 55-jarige chauffeur zonder vaste woon- of verblijfplaats en een motorrijder met elkaar in botsing kwamen.

Twee incidenten

"Het gaat eigenlijk om twee incidenten", zegt persofficier Sierd Eijzenga. "Eerst de vrachtwagen die tot stilstand kwam op de snelweg, waardoor een file ontstond. En daarna het incident met de achteropkomende motorrijder die in die file kwam te staan en door een busje werd aangereden."
Het onderzoek naar het dodelijke ongeluk loopt nog. Hoe het ongeluk kon gebeuren, moet nog blijken uit dat onderzoek. Daardoor wil het OM nog geen conclusies trekken. Beide verdachten zijn afgelopen weekend verhoord en vrijgelaten. Wel zijn hun rijbewijzen ingenomen. De mannen blijven verdachten in dit onderzoek.

Geen conclusies

Boerenactiegroep Agractie riep Nederlanders op zich solidair te tonen met de boeren door vrijdag 15 juli om 15.00 uur 15 minuten lang het werk stil te leggen. Op verschillende plekken in het land werd op snelwegen het verkeer stilgelegd. Het OM kan nog niet zeggen of de vrachtwagenchauffeur ook meedeed aan die actie.
"Het is nog te voorbarig om conclusies te trekken", benadrukt persofficier Eijzenga. "Er kan ook een technische oorzaak zijn waarom de chauffeur zijn vrachtwagen tot stilstand heeft gebracht op de snelweg. Wij houden overal rekening mee."
Bekijk hieronder het interview met persofficier van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland:
Man die vrachtwagen stilzette aangehouden voor dodelijk ongeluk op A28

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl