Captain Anco Jansen langer bij FC Emmen

VOETBAL - FC Emmen en Anco Jansen hebben elkaar gevonden in een nieuw contract. De oorspronkelijke verbintenis zou na komend seizoen aflopen, maar is omgezet in een tweejarige deal met een optie voor nog een seizoen.
Dat betekent dat Jansen, in principe, tot de zomer van 2022 bij FC Emmen onder contract staat. 

Hij is een beetje het uithangbord voor FC Emmen in de eredivisie geworden.
Ronald Lubbers, voorzitter FC Emmen over Anco Jansen

Voorzitter en interim-directeur Ronald Lubbers liet onlangs al weten dat het behouden van Anco Jansen zijn prioriteit had. De Zwollenaar had natuurlijk sowieso een doorlopend contract, maar kon tegen een gelimiteerde transfersom wel vrij gemakkelijk vertrekken. "Hij is een beetje het grote uithangbord van FC Emmen in de eredivisie geworden. Daarmee wil ik de rest niet tekort doen, maar hij is wel een aanjager in veel dingen geweest", aldus Lubbers. 

Lees ook: Ronald Lubbers over topseizoen in eredivisie: Focus en vertrouwen houden

Jansen streek in de zomer van 2017 neer in Emmen, na een avontuur in Turkije waar hij speelde bij Boluspor. De aanvallende middenvelder kwam naar Emmen met een knieblessure en was pas na de winterstop echt wedstrijdfit. Jansen nam de Drentse club in de cruciale periode bij de hand en had ook een cruciale rol in de finale van de play-offs om promotie naar de eredivisie. Met name in Rotterdam, in de return, was Jansen niet te stoppen. Met een goal en twee assists vertolkte hij op Het Kasteel de hoofdrol. 

Bekijk hier: De knockout van Sparta in 10 foto's: het schot van Anco Jansen​

In het afgelopen seizoen groeide Jansen, inmiddels aanvoerder geworden, meer en meer uit tot een publiekslieveling. In 29 eredivisieduels scoorde hij vijf keer en gaf hij acht assists. Uitgerekend in de cruciale fase van het seizoen, waarin FC Emmen degradatie succesvol voorkwam, zat Jansen geblesseerd op de tribune.
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen eredivisie Anco Jansen
Deel dit artikel: