Anco Jansen: Het geld weegt niet op tegen persoonlijk geluk

VOETBAL - Ja, hij had voor een nieuw Turks avontuur kunnen kiezen. Voor meer geld uiteraard. Ook was er een Nederlandse eredivisieclub geïnteresseerd, maar die kreeg nul op het rekest van de Drentse clubleiding. "We hebben zo'n mooi seizoen gehad en dat is me zo goed bevallen dat ik ervoor heb gekozen mijn contract te verlengen."
Maar er waren meer doorslaggevende redenen voor Jansen om in Emmen te blijven. "Ik werk met een erg goede trainer en zijn manier van werken bevalt me ook nog eens enorm." Daarnaast voelde hij ook een soort van morele verplichting richting zijn familie, die dolgraag wil dat Jansen met zijn vrouw en dochter in de buurt blijft wonen. "Ik denk dat opa en oma me vermoorden als ik die kleine meeneem naar het buitenland haha..."

"Het klopt dat je als voetballer maar een paar jaar hebt om het te verdienen, maar het geld weegt niet op tegen mijn persoonlijke geluk", aldus Jansen. 

Lees ook: Captain Anco Jansen langer bij FC Emmen

Jansen veranderde de grootste criticasters in fans 
Bovendien voelt Jansen zich in Emmen gewaardeerd, al duurde dat wel even. In Emmen keek men in eerste instantie wat sceptisch aan tegen de komst van de Zwollenaar. Weer een ex-Veendammer in de selectie en ook nog eens, volgens de verhalen dan, een lastige klant. Maar Jansen veroverde de supporters en veranderde met zijn passie, creativiteit en goals tegen Sparta (in de play-offs) en ADO Den Haag (een granaat) de grootste criticasters in fans. 

De waardering die hij krijgt van de supporters is ook terug te zien in deze contractverlenging.
Ronald Lubbers, bestuursvoorzitter FC Emmen

Voorzitter Ronald Lubbers is blij dat hij Jansen binnen de poort heeft kunnen houden, al heeft hij nooit echt getwijfeld. "Toch weet je dat hij voor een gelimiteerde transfersom naar Turkije zou kunnen, dus dan ben je wel blij dat de handtekening gezet is. Hij is zo belangrijk voor dit team, binnen en buiten het veld. Hij is een soort uithangbord geworden van FC Emmen in de eredivisie. De waardering die hij krijgt van de supporters is ook terug te zien in deze contractverlenging."

'Er staan heel wat pannetjes op het vuur'
Lubbers hoopt dat de nieuwe deal met Jansen andere spelers, die eventueel nog twijfelen, over de drempel tilt. "Het zijn in ieder geval drukke weken. Er staan heel wat pannetjes op het fornuis en die hopen we er binnenkort allemaal af te kunnen halen. Op dit moment liggen er acht spelers vast voor het komend seizoen en we willen naar een totaal van zo'n 26, inclusief vier keepers."
Meer over dit onderwerp:
voetbal FC Emmen eredivisie Anco Jansen Jansen
Deel dit artikel: