Assenaar (11) blinkt uit op NK Jeugdschaak: 'Leuke sport'

Léon Niemeijer vierde op NK Jeugdschaak (archief: RTV Drenthe)
Léon Niemeijer vierde op NK Jeugdschaak (archief: RTV Drenthe)
Een verrassing was het wel voor Léon Niemeijer. Hoewel hij als achttiende was geplaatst voor het NK Jeugdschaak voor kinderen tot en met twaalf jaar, wist de Assenaar afgelopen weekend in Rijswijk de vierde plek te veroveren.
"Meestal eindig je dan ook zo rond de achttiende plek, maar nu niet. Misschien had ik een goede dag ofzo", relativeert de elfjarige. "Op de ene dag schaak je namelijk beter dan de andere."

'Veel nadenken'

Léon geniet van het schaken. "Ik vind het een leuke sport. Ik houd wel van een sport waarbij je veel moet nadenken", zegt hij. "Ik vind het ook interessant. Niet saai dus."
Het schaaktalent heeft op zijn vierde de kunst geleerd van zijn vader, maar hij is pas sinds twee jaar actief op een vereniging. Zo belandde hij op het Nederlands Jeugdkampioenschap schaken.

Vervolg

En daar blijft het niet bij. Doordat Léon vierde is geworden in Rijswijk mag hij eind juli met vijf andere kinderen namens Nederland naar de Glorney Cup. In Ierland zal hij het dan opnemen tegen kinderen uit onder andere Frankrijk en Engeland.
"Dat vind ik heel cool", besluit Léon opgewekt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.